Premiza

Compania HOV livrează buchete de flori în fiecare zi către persoane fizice în general.

Livrările, în medie 40 pe zi de șofer, se fac la casa destinatarului sau la locul de muncă. Prin urmare, unele livrări implică intrat în clădiri de birouri, așteptat șamd.

Șoferii pot primi comenzi noi în timpul livrărilor pe care trebuie să le și ridice de la anumite florării din lanț.

Flota companiei este formată din vehicule proprii.

Comunicarea cu șoferii se face prin telefon și WhatsUp, iar departamentul de suport logistic trebuie să se asigure că buchetele sunt preluate de unde trebuie și că ajung la destinație păstrând legătura cu clienții, șoferii și lanțul de florării.

Organizarea internă se realizează deja prin aplicațiile implementate pentru  producție, comenzi, gestiune etc. Soluțiile comunică între ele uneori direct, alteori prin fișiere de tip xls.

Livrările întârziate și efortul mare pus pe departamentul de suport sunt principalele probleme.

Implementare PeDRUM

PeDRUM este integrat în fluxul de comenzi prin API și un conector dezvoltat special pentru client, astfel încât ruta șoferul este automat actualizată în aplicația de pe telefonul mobil. Șoferul este condus către florărie pentru preluare apoi către client pentru livrare, fără alte indicații de la dispecer. Preluările și livrările sunt automat inserate în lista de opriri.

Clienții sunt la curent cu starea livrării printr-un sistem de comunicare automat care le oferă un link unde pot vedea cât mai are transportatorul până la destinație.

Departamentul de suport operează optimizat, iar încurcăturile ocazionale sunt aproape zero.

Întreg procesul este automatizat.

Soluție: PeDRUM Platinum

Servicii suplimentare:
Dezvoltare conector pentru scenariul clientului
Configurare preferențială, inclusă în costul abonamentului

Timp implementare
30 zile

Meniu